Szeretettel köszöntelek a Balaton Szerelmesei közösségi oldalán!
          Csatlakozz te is közösségünkhöz        
        és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, 
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Balaton Szerelmesei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Balaton Szerelmesei közösségi oldalán!
          Csatlakozz te is közösségünkhöz        
        és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, 
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Balaton Szerelmesei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Balaton Szerelmesei közösségi oldalán!
          Csatlakozz te is közösségünkhöz        
        és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, 
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Balaton Szerelmesei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Szeretettel köszöntelek a Balaton Szerelmesei közösségi oldalán!
          Csatlakozz te is közösségünkhöz        
        és máris hozzáférhetsz és hozzászólhatsz a tartalmakhoz, beszélgethetsz a többiekkel, feltölthetsz, fórumozhatsz, blogolhatsz, 
Ezt találod a közösségünkben:
        Üdvözlettel,
 
Balaton Szerelmesei vezetője      
Amennyiben már tag vagy a Networkön, lépj be itt:
Kis türelmet...
 
Bejelentkezés
| 
 | ||||||
| Hozzávalók: Tészta:Balatoni szelet képes recept 1 tojás 20 dkg cukor  5 dkg margarin  2 evőkanál tej 2 evőkanál méz A krém: 2 dl tej 1 evőkanál gríz 15 dkg vaj 2 evőkanál kakaó 20 dkg porcukor  | ||||||
| Elkészítés: Gőz fölött jól átmelegítjük a a hozzávalókat, majd hozzákeverünk 45 dkg lisztet, és egy csomag sütőport. Az így elkészült tésztából négy egyforma cipót készítünk, kinyújtjuk kb. 2 mm vastag lappá, és egy zsírozott lisztezett, vagy sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük egyenként a lapokat.  A vajat, a cukrot, a kakaót kikeverjük, a grízt a két deci tejben megfőzzük. Ha kihűlt, hozzákeverjük a kikevert vajhoz. Kell még savanykás lekvár (a legjobb a piros ribizli). Az elkészült és kihűlt lapokból egyet megkenünk a krém felével, rárakjuk a következő lapot, azt megkenjük lekvárral, újabb lap, krém másik fele, még egy lap, és annak a tetejét megszórjuk porcukorral. Egy napig hűtőben pihentetjük, amíg a tésztája megpuhul. Elkészítési idő: 1 óra forrás:gasztrokalandor.hu | ||||||
|  |  | 
E-mail: ugyfelszolgalat@network.hu
Kapcsolódó hírek:
Balatoni Habos Mogyoró lett Magyarország Tortája
A Balaton fagyija – íme, a győztes!
Szállás a balatonon
Itt még Erzsébet királyné is vitorlázott